Umělecké dílo zvané gramofon

Chcete zažít netradiční víkend? Pak se vydejte 13. a 14. října vždy od 18 hodin do Galerie Dub, kde si budete moci užít chvíle pro art talk, hudbu z vinylů a výstavu abstraktních obrazů Zbyňka Sedleckého.

Dub Gallery je svým charakterem rodinnou galerií, která se věnuje prodeji a prezentaci současného umění. Na českém trhu je od roku 2013. Navštívit ji můžete v malebném městě Pelhřimov. Vzhledem ke své podstatě a lásce ke kvalitní a ručně dělané prácizačala v roce 2016 spolupracovat s jinou českou rodinnou firmou, která se svým způsobem též věnuje umělecké činnosti. Řeč je o výrobci designových gramofonů Audio 440.

V loňském roce se mohli návštěvníci Dub Gallery zúčastnit již dvou událostí, při kterých se spojilo umění s hudbou linoucí se z gramodesek hrajících na gramofonech Audio 440. Letos na podzim se uskuteční akce, která má týž cíl. Při popíjení vína či limonády si budou moci milovníci hudby a umění užít akustickou parádu skleněného gramofonu G2 Art Light Green, napojeného na zesilovač Burmester 082 a reproduktory Von Schweikert VR35.

Rozhovory s Filipem Dubem či s majiteli společnosti Audio 440 tak budou podkresleny příjemným šumem gramofonu, jenžvznikl pod rukama mistrů v řemeslném oboru zabývajícím se výrobou zakázkových gramofonů. Audio 440 se od běžných gramofonůliší tím, že se snaží o návrat k přírodním materiálům a jejich užití jako nosného prvku. Design je jednoduchý a nenápadně elegantní, aby dokonale vyzněl potenciál použitých materiálů. Jejich šperkem je detail, který se chová jako chytrá svůdkyně, postupně se objevuje a pozvolna odhaluje.

Gramofony Audio 440 se ve výstavních prostorách Dub Gallery promění v dílo, které pozdvihne kvalitu zvuku na božskou úroveň a které získává v kontextu svého okolí na vyšší hodnotě. Přijďte se příjemně pobavit, nechat se okouzlit a dovolit si se znovu zamilovat.

  • C:\fakepath\pozvanka email2
  • C:\fakepath\ MG 8300 preview
  • C:\fakepath\ MG 8300 preview
  • C:\fakepath\ MG 8302 preview
  • C:\fakepath\ MG 8311 preview
Dub Gallery na facebooku
YouTubeInstagram