Krásné „gramce“, dobré pití a návrat do dětství

V pátek 2. a v sobotu 3. června naší galerii prostoupily libé hudební tóny a pohádkové příběhy. Česká společnost 440 Audio, vyrábějící umělecké gramofony, nás totiž poctila svou interaktivní výstavou.

Všichni ti, kteří ještě definitivně nezapomněli na kouzlo, jenž je s gramofonovými deskami a gramofony spojeno, si mohli v pátek a v sobotu přijít do naší galerie poslechnout klasické jazzovky, chansony a mnoho dalšího. Spousta z vás uposlechla naší výzvy a své oblíbené, prachem omšelé desky, přinesla s sebou, aby se jim na naší akci opět vdechl život.

Rodiče s dětmi si také přišli na své. Galerie se nám totiž proměnila v cosi jako uměleckou víkendovou školku. Děti se vesele „válely" po zemi, aby zde na papírové plachty malovaly vše, co se jim během poslechu hudby honilo hlavou. Poslouchaly klasické pohádky z vinylů, které jsme my dospělí, v jejich věku, toliko milovali. Nemalé úsměvy nám na našich dospěláctvím znavených tvářích vykouzlil například Hlas Jiřiny Bohdalové, promlouvající za skvělou dvojku Křemílka s Vochomůrku.

Díky vám všem, kteří jste se stali součástí těchto dvou úžasných a pohodových dnů, jsme všichni byli zase na chvíli šťastní, spokojení, bez starostí a v našich myslích možná i trochu malí. Abychom to ale s návratem do dětství příliš nepřeháněli, doplnili jsme náš umělecko-hudební prožitek o několik lahví kvalitního alkoholu, a tak se v podvečerních hodinách poslech hudby v produkci Dub Gallery a 440 Audio proměnil v genetlemanskou záležitost v doprovodu našich drahých poloviček.

Dub Gallery na facebooku
YouTubeInstagram