Je nám 6 let!

Jsme šťastní, dojatí, nadšení a vděční za to, že jsme se dostali až do tohoto okamžiku. Slavíme totiž šest úžasných let! Přemýšlíme, co všechno nás do tohoto momentu dostalo.

Kdyby se nás někdo zeptal, jací jsme, řekli bychom mu, že jsme přátelští, ctižádostiví a trpěliví. Kdyby se nás někdo zeptal, co máme rádi, jednoznačně odpovíme, že milé a dobré lidi, kterých je kolem nás více než dosti, a kdyby se nás někdo zeptal, co milujeme, pak bychom nemohli odpovědět jinak než „umění“.

DG je 6 let!

Nejsme super velikou a super známou galerií, přesto jsme hrdí na vše, co nás za těch šest let potkalo a posouvalo kupředu. Ze Slovenska jsme se dostali do Pelhřimova, kde jsme společnými silami vybudovali Dub Gallery. Během pár let jsme jí dali tvář a podobu, v jaké ji znáte dnes. Navázali jsme přátelství s mnoha zajímavými lidmi a sběrateli, kteří milují umění stejně jako my. Spojili jsme síly se skvělými umělci, jmenovitě Kristinou Mesároš, Argištem Alaverdyanem, Zbyňkem Sedleckým, Jánem Vasilkem, Martinem Knutem, Edvardasem Racevičiusem, Dávidem Baffim a dvojicí Miroir Noir, jejichž vnímání světa je nám blízké. Také jsme se obklopili úžasnými kurátory, Dianou Majdákovou a Petrem Vaňousem. Lepší a fundovanější odborníky jsme si přát nemohli. Jejich práce je perfektní. Je na ně spolehnutí, jsou flexibilní a precizní.

Za těch šest let jsme vytvořili funkční a stabilní kruh, který je zaštítěn vámi, lidmi, kterým patří obrovské díky. Tohle všechno nás žene kupředu, nenechává nás spát na vavřínech a dodává nám energii.

V uměleckých kruzích se říká, že 80 % galerií zanikne do dvou let od svého vzniku, to se stalo s bratislavskou Sculpio, po pěti letech jí prý začne vnímat široká a odborná veřejnost a tři roky poté by měla být výdělečně činná, tak nám držte palce a buďte v tom s námi i nadále, protože bychom moc rádi oslavili minimálně onen osmý rok života.

Abyste se měli na co těšit, můžeme vám prozradit, že na 4. 5. 2018 chystáme vernisáž slovenské malířky Kristiny Mesároš, nesoucí název Věčný hlad, jejíž kurátorkou je Diana Majdáková. Po vernisáži se přesuneme do baru Black Sheep, kde s vámi budeme chtít naše galerijní narozeniny oslavit.

Ještě jednou díky,

Filip, Dáša, Jarda, Romana, Petr, Diana a malíři

  • cover foto
  • DSC 1799
  • DSC 6201
  • DSC 7248
Dub Gallery na facebooku
YouTubeInstagram