Gramofon uměleckým dílem

Zastavíte-li se v pátek 2. a v sobotu 3. června 2017 vždy po 18. hodině v Dub Gallery, budete si moci užít výjimečný vizuálně-akustický zážitek. Na tyto dva dny se k nám totiž nastěhují hrající umělecká díla z dílny 440 Audio.

Nejen, že si u nás budete moci prohlédnout stávající umělecká díla, zároveň si budete moci prohlédnout gramofony, které vznikají po pečlivé práci s ušlechtilým dřevem, sklem s přirozenými perforacemi zdůrazňujícími krystalický efekt či různorodými kameny. Volba materiálu je založena na velice precizním přístupu. Zvuk musí být dokonalý a prožitek z poslechu vinylu by měl být nezapomenutelný, a tak hraje roli opravdu každičký detail. Precizně pojaté těžiště gramofonu zajišťuje plynulost pohybu jehly po desce, díky čemuž je přenášený zvuk čistý a sametový.

Rodinná firma Audio 440 Tomáše Jiráčka staršího a mladšího dala brandu život v roce 2014. Od té doby zaznamenala mnoho úspěchů a především pozitivních ohlasů. Vinyly se totiž opět těší přízni lidí a mít doma sbírku desek s designovými obaly se stalo trendem moderní doby. 440 Audio je dokonce držitelem ceny „Best of design", kterou získali na letošním Czech Design Weeku. Zvukové, ale i designové dokonalosti dosahují skrze práci se skvělými sochaři, jako je Kryštof Rybák a neustálým hledáním inspirace v přírodě, jejíž krása byla převedena do jednoduchých geometrických tvarů.

Užít si poslech hudby i vizuálně je možné díky otevřené konstrukci gramofonů. Vše je viditelné a elegantně zdůrazněné. Pohyb motorů a tanec jehly po desce se tak stanou vizuální symfonií. Budete okouzleni. Věřte nám to, protože mluvíme z vlastní zkušenosti. S Tomášem Jiráčkem jsme se setkali v roce 2015 v Bratislavě na veletrhu MODDOM. Když jsme poprvé přišli k nim na stánek, připadali jsme si jako v ráji, veletrh zmizel a my byli v jiném světě. Byla to oáza klidu vybudována na prostém poslechu hudby.

Poprvé jste u nás mohli 440 Audio vidět a slyšet, když jsme otevírali spodní přízemí galerie. V našem zájmu je s nimi udržovat přátelský kontakt a vám tak přinášet možnost poslechu hudby na uměleckém díle tak často, jak to jen bude možné. Jste-li majiteli zajímavých vinylů, pak je vezměte na naší neškrobenou, ale stylovou akci s sebou, moc rádi vám přehrajeme váš oblíbený song.

Dub Gallery na facebooku
YouTubeInstagram